Nicole.K

homegrown

Publicerad 2015-05-28 07:39:13 i Allmänt,

Under mina snart 6 (!!) månader här har jag blivit riktigt bortskämd med mat. Speciellt som vi bor nu, med en trädgård rakt utanför fönstret. Vi har granatäppel, oliver, citroner, tomat och olika sorters sallad bland annat.
Jag har nästan helt lämnat bort mat som inte är organisk eller i alla fall närproducerad. Låter kanske onödigt men det är så stora smakskillnader mellan hemmaodlade frukter och grönsaker och "vanliga" att det känns som en självklarhet. Varför inte äta det bästa, som får en att må bäst, om möjligheten finns?
Att köpa besprutade grönsaker eller frukter är ändå oundvikligt ibland på grund av priset på organisk mat. Då brukar jag gå efter vilka produkter som är renare efter att de skalas, eller som besprutas mindre för att de håller bättre själv. Till exempel äppel, vindruvor och jordgubbar borde endast ätas organiskt eller närproducerat och under rätt säsong medan avokado och kiwi är okej. Och så vidare.
Nog om mat, skulle kunna hålla en hel föreläsning om att äta rent men jag hoppas bara att det är nånting alla tänker på. Kanske byter en produkt till en bättre sort. För vi mår inte bra av att få kemikalier i oss. Varken genom mat, hudvård eller annat. Nånting att tänka på.
Mitt tips för att märka skillnaden: jämför hemmaodlade tomater med dem från butiken och gör det samma med oliver om ni har möjlighet. Vi har burk efter burk med oliver här hemma och de är så goda. Skruttiga och dränkta i olja med vitlöks eller chilismak.

Om

Min profilbild

Nicole K

Nicole. Bor i Melbourne för tillfället och njuter av sol, hav och ledighet. Hemma är i Finland och i Australien, helst under de varma månaderna under året. Trivs när jag har kameran i handen och är omringad av människor jag tycker om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela